Jídelníček FIT

20.3. - 31.3.

PONDĚLÍ 20.3.

1. Celerová pomazánka s jablkem pomazánka, celozrnné pečivo (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)

2. Citrónová sušenka s banánem sušenka (mléko)

3. Kuřecí korma, jasmínová rýže

4. Salát se zelené čočky a zeleniny

5. Celozrnné těstoviny s kedlubnovou omáčkou a sójovou placičkou (sója, lepek – celozrnná pšeničná mouka)

 

ÚTERÝ 21.3.

1. Pohankovo – vločková kaše s ovocem a jogurtem (mléko)

2. Falešná škvarková pomazánka, celozrnné pečivo (mléko, lepek - celozrnná pšeničná mouka, žitná mouka)

3. Krůtí maso v koprové omáčce, rýžové těstoviny (celer, mléko)

4. Krémová bramborová polévka se žampiony a smetanou (mléko)

5. Robi směs s kukuřicí a zeleninou, bulgur (lepek – pšeničná bílkovina, bulgur)

 

STŘEDA 22.3.

1. Mrkvová pomazánka s koriandrem, celozrnné pečivo (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)

2. Švestkový koláč s drobenkou (mléko)

3. Hovězí karbanátek, bramborová kaše s petrželkou (mléko)  

4. Hanácký salát  

5. Parboiled rýže s tuňákem, zeleninou, pórkem a sýrem (mléko, ryba)

 

ČTVRTEK 23.3.

1.Jáhly s ovocem a zakysanou smetanou (mléko)

2. Vajíčková pomazánka s jarní cibulkou, celozrnné pečivo (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka, žitná mouka)

3. Kuřecí maso v kysaném zelí, šišky s cibulkou  

4. Špenátový koláč (mléko)

5. Hašé ze sójového masa, pečené brambory, kyselá okurka

 

PÁTEK 24.3.

1. Květáková pomazánka se šunkou, celozrnné pečivo (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)

2. Perník s ovocem (mléko)

3. Krůtí karbanátek, šťouchané brambory se zelenými fazolkami   

4. Hrášková polévka (mléko, celer)

5. Barevné těstoviny s omáčkou z čerstvých rajčata a červené čočky, sypané uzeným sýrem  

 

PONDĚLÍ 27.3.

1. Sýrová pomazánka, celozrnné pečivo (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)

2. Kávová sušenka (mléko)

3. Kuřecí maso v mrkvi s hráškem, celozrnný vdolek (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)

4. Zeleninová polévka (celer)

5. Žampionová směs parboiled rýží

 

ÚTERÝ 28.3.

1. Tvarohový koláč s mákem (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)

2. Drožďová pomazánka se slunečnicovými semínky, žitné pečivo (mléko, lepek – žitná mouka)

3. Krůtí guláš se zeleninou, tarhoňa

4. Plněná celozrnná tortilla (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)

5. Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou (mléko, lepek – pšeničná mouka)

 

STŘEDA 29.3.

1. Ševcovský salát, celozrnné pečivo (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)

2. Jablečný koláč s rozinkami (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)

3. Hovězí maso v křenové omáčce, celozrnné těstoviny (celer, lepek – celozrnná pšeničná mouka)  

4. Ovesný zelánek, zelenina   

5. Špaldové rizoto se zeleninou, jidášovým uchem a robi masem (lepek – celozrnná pšeničná bílkovina, špalda)

 

ČTVRTEK 30.3.

1. Pudink s ovocem (mléko)

2. Pomazánka z červené řepy a jablek, celozrnné pečivo (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)

3. Kuřecí maso ve švestkové omáčce, kuličky (mléko)  

4. Čočková polévka (celer)

5. Rýžové těstoviny s rajčaty a uzeným sýrem (mléko)

 

PÁTEK 31.3.

1. Rybí pomazánka, celozrnné pečivo (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)

2. Mrkvovo – jablečný salát, zakysaná smetana (mléko)

3. Drůbeží karbanátek s uzenou paprikou, bramborovo – batátová kaše

4. Zeleninový salát s křenem a šunkou (hořčice)

5. Květákový pilaf, jasmínová rýže

 

Alergeny uvedeny v závorce.