Jídelníček FIT
20.3. - 31.3.
PONDĚLÍ 20.3.
1. Celerová pomazánka s jablkem pomazánka, celozrnné pečivo (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
2. Citrónová sušenka s banánem sušenka (mléko)
3. Kuřecí korma, jasmínová rýže
4. Salát se zelené čočky a zeleniny
5. Celozrnné těstoviny s kedlubnovou omáčkou a sójovou placičkou (sója, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
ÚTERÝ 21.3.
1. Pohankovo – vločková kaše s ovocem a jogurtem (mléko)
2. Falešná škvarková pomazánka, celozrnné pečivo (mléko, lepek - celozrnná pšeničná mouka, žitná mouka)
3. Krůtí maso v koprové omáčce, rýžové těstoviny (celer, mléko)
4. Krémová bramborová polévka se žampiony a smetanou (mléko)
5. Robi směs s kukuřicí a zeleninou, bulgur (lepek – pšeničná bílkovina, bulgur)
STŘEDA 22.3.
1. Mrkvová pomazánka s koriandrem, celozrnné pečivo (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
2. Švestkový koláč s drobenkou (mléko)
3. Hovězí karbanátek, bramborová kaše s petrželkou (mléko)
4. Hanácký salát
5. Parboiled rýže s tuňákem, zeleninou, pórkem a sýrem (mléko, ryba)
ČTVRTEK 23.3.
1.Jáhly s ovocem a zakysanou smetanou (mléko)
2. Vajíčková pomazánka s jarní cibulkou, celozrnné pečivo (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka, žitná mouka)
3. Kuřecí maso v kysaném zelí, šišky s cibulkou
4. Špenátový koláč (mléko)
5. Hašé ze sójového masa, pečené brambory, kyselá okurka
PÁTEK 24.3.
1. Květáková pomazánka se šunkou, celozrnné pečivo (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
2. Perník s ovocem (mléko)
3. Krůtí karbanátek, šťouchané brambory se zelenými fazolkami
4. Hrášková polévka (mléko, celer)
5. Barevné těstoviny s omáčkou z čerstvých rajčata a červené čočky, sypané uzeným sýrem
PONDĚLÍ 27.3.
1. Sýrová pomazánka, celozrnné pečivo (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
2. Kávová sušenka (mléko)
3. Kuřecí maso v mrkvi s hráškem, celozrnný vdolek (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
4. Zeleninová polévka (celer)
5. Žampionová směs parboiled rýží
ÚTERÝ 28.3.
1. Tvarohový koláč s mákem (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
2. Drožďová pomazánka se slunečnicovými semínky, žitné pečivo (mléko, lepek – žitná mouka)
3. Krůtí guláš se zeleninou, tarhoňa
4. Plněná celozrnná tortilla (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
5. Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou (mléko, lepek – pšeničná mouka)
STŘEDA 29.3.
1. Ševcovský salát, celozrnné pečivo (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
2. Jablečný koláč s rozinkami (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
3. Hovězí maso v křenové omáčce, celozrnné těstoviny (celer, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
4. Ovesný zelánek, zelenina
5. Špaldové rizoto se zeleninou, jidášovým uchem a robi masem (lepek – celozrnná pšeničná bílkovina, špalda)
ČTVRTEK 30.3.
1. Pudink s ovocem (mléko)
2. Pomazánka z červené řepy a jablek, celozrnné pečivo (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
3. Kuřecí maso ve švestkové omáčce, kuličky (mléko)
4. Čočková polévka (celer)
5. Rýžové těstoviny s rajčaty a uzeným sýrem (mléko)
PÁTEK 31.3.
1. Rybí pomazánka, celozrnné pečivo (mléko, lepek – celozrnná pšeničná mouka)
2. Mrkvovo – jablečný salát, zakysaná smetana (mléko)
3. Drůbeží karbanátek s uzenou paprikou, bramborovo – batátová kaše
4. Zeleninový salát s křenem a šunkou (hořčice)
5. Květákový pilaf, jasmínová rýže
Alergeny uvedeny v závorce.