| Číslo alergenu | Název alergenu |
|---|
| 1. | obiloviny obsahující lepek: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich |
|---|
| 2. | korýši a výrobky z nich |
|---|
| 3. | vejce a výrobky z nich |
|---|
| 4. | ryby a výrobky z nich |
|---|
| 5. | jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich |
|---|
| 6. |
sójové boby (sója) a výrobky z nich |
|---|
| 7. | mléko a výrobky z něj |
|---|
| 8. | suché skořápkové plody: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, ořechy makadamie a výrobky z nich |
|---|
| 9. | celer a výrobky z něj |
|---|
| 10. | hořčice a výrobky z ní |
|---|
| 11. | sezamová semena (sezam) a výrobky z nich |
|---|
| 12. | oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších 10 mg/kg, nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako SO2 |
|---|
| 13. | vlčí bob (lupina) a výrobky z něj |
|---|
| 14. | měkkýši a výrobky z nich |
|---|